День цивільного захисту – 2021

2021-04-15

День цивільного захисту – 2021

15 квітня у Смільчинецькій філії проведено День цивільного захисту. Працівники школи, педагогічний колектив доклали максимум зусиль, щоб цей день пройшов відповідно до Плану підготовки та проведення Дня цивільного захисту.

Класні керівники 1-9 класів продумали та підготували цікаві та змістовні тематичні виховні години.

Учителі 1-4 класів провели Уроки обережності: "Техніка безпеки – це не жарти!" , «Вогонь- друг, вогонь - ворог», «Безпечний дім», «Дії в надзвичайних ситуаціях. Пожежна безпека», «Побутові прилади. Сам удома».

Учні прослухали повідомлення про безпеку вдома, користування електроприладами, жваво обговорили різні життєві ситуації. Переглянули мультфільм " Уроки тітоньки Сови". Також провели тренування по використанню ватно-марлевий пов'язок. Діти переглянули навчальне відео про систему оповіщення, евакуацію, перебування в бомбосховищі та підвальних приміщеннях при надзвичайних ситуаціях. Учні уважно слухали і дійшли висновку, що і діти, і дорослі мають бути обізнані з діями у екстрених випадках. Дії мають бути узгоджені, без паніки.

Учителі 5-9 класів провели уроки цивільного захисту: «Життя є дар! Цінуй його!» (5 клас), «Дії населення під час надзвичайних ситуацій: системи оповіщення та захисні споруди, пожежна безпека та правила евакуації» (6 клас), урок-вікторина «Знати, щоб передбачити, передбачити, щоб діяти» (7 клас), «Безпека, порятунок та захист людей у надзвичайних ситуаціях» (8 клас), «Надзвичайні ситуації, способи захисту та рекомендації поведінки в даних умовах» (9 класи).

Урок цивільного захисту дав дітям можливість відчути свою особисту відповідальність за своє життя і життя інших. Класні керівники нагадали дітям про правила поведінки під час надзвичайних ситуацій різного характеру, нагадали маршрути евакуації, правила поведінки під час карантину та як убезпечити себе, коли залишаються самі вдома. Використовуючи платформу LearningApps учителі провели тематичну онлайн вікторину. Розпочавши навчання в звичному режимі, з метою формування та розвитку в учнів відваги, мужності, витримки та спритності, на уроках фізичної культури учителі провели спортивні змагання.

З метою виконання Плану підготовки та проведення заходів з практичної підготовки органів управління і сил ЦЗ школи, керівники об’єктових формувань провели відповідні навчання із членами формувань та відпрацювали основні завдання, поставлені перед ними, відповідно до теми тренування «Порядок дій при ліквідації наслідків розпилення сльозогінної газоподібної речовини у приміщенні закладу освіти».

Наступний етап, який був відпрацьований – це робота керівного складу та сил ЦЗ з організації виконання заходів цивільного захисту в разі розгортання приймального (збірного) пункту евакуації.

На нараді керівного складу сил цивільного захисту школи було проаналізовано роботу колективу та підведено підсумки. В цілому, всі учасники тренування виконали поставлені завдання.

Кiлькiсть переглядiв: 102

Коментарi