На допомогу батькам

2021-01-15

/Files/images/Допоможіть.jpg

Тема суїциду, у тому числі і дитячого, досить довгий час була предметом табу. Існувала, а в окремих випадках і до цього часу існує, думка, що розмова про самогубство може заохотити людину до такого вчинку. Розмова про самогубство не може бути причиною його заподіяння. Якщо не говорити на цю тему, то немає ніякої можливості дізнатися, чи є небезпека суїциду реальною. Крім того, така розмова буває першим кроком до запобігання самогубства.

Суїцидальна поведінка не є характерною тільки для підліткового віку (з 12 до 21 року), просто в цьому віковому періоді діти є найбільш вразливими.

· За статистикою, кожен 19 підліток віком від 15 до 19 років думає про самогубство.

· Особливістю дитячого та підліткового віку є те, що будь-яка суттєва проблема, що має важкий, гострий чи тривалий характер, здатна порушити процес формування й розвитку організму, психічних особливостей і функцій особистості.

· Пам’ятайте: часто бажання за і проти суїциду є настільки врівноваженими, що якщо близькі вчасно вгадують наміри підлітка і проявляють увагу й турботу, ваги найчастіше схиляються в сторону життя.

Кiлькiсть переглядiв: 59

Коментарi