Давайте боротися, люди!!!

2020-12-01

/Files/images/СНІД.jpg

Сьогоднішній зимовий ранок зустрів учнів та вчителів нашої школи пухким снігом та перфоменсом, присвяченим Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом.

Чи потрібно людині, яка живе у сучасному світі, знати про ВІЛ і СНІД? Один мудрець сказав: "Якщо ти не знаєш ні себе, ні супротивника - ти програєш. Якщо ти знаєш тільки себе - можливо ти виграєш. Якщо знаєш і себе, і супротивника - перемога буде на твоєму боці". Цим супротивником для людства є ВІЛ/СНІД: про нього потрібно знати все, щоб убезпечити себе і своїх близьких, а також допомогти тим, кого ще можна врятувати.

1 грудня вся світова спільнота відзначає Всесвітній День боротьби зі СНІДом. Цього дня людство згадує про те, яку серйозну загрозу для життя людей несе ця глобальна проблема. Всесвітній День боротьби зі СНІДом став одним із найбільш визнаних міжнародних днів здоров’я і можливістю підвищити рівень обізнаності про це захворювання і його профілактику.

Всесвітній день боротьби зі СНІДом почали відзначати з 1988 році. Тоді міністри охорони здоров'я всіх країн закликали до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією про ВІЛ/СНІД. З того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щороку. За інформацією ООН, за минулих п'ять років виявлені випадки зараження ВІЛ зменшилось на 20%. Натомість, в Україні цей показник досі високий. Щодня в Україні реєструється 48.5 випадків захворювання ВІЛ-інфекцією На жаль, Україну визнано державою, яка від ВІЛ/СНІДу в Східній Європі постраждала найбільше.

СНІД - це страшна хвороба,

Давайте боротися, люди,

Скажемо разом дружно:

Цьому ніколи не бути,

Щоб помирали люди,

Хворіли маленькі діти.

Бо діти - це наше багатство,

Наші майбутні квіти.

Ми співчуваємо хворим,

Ми допоможемо дітям,

Зробимо все, щоб ніколи

СНІДу не було на світі.

Кiлькiсть переглядiв: 81

Коментарi