Організовуємо дистанційне навчання

2020-03-16

Оскільки з 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні запроваджено карантин, для учнів 2-9 класів філії у цей період буде організовано дистанційне навчання.

Наш заклад забезпечуватиме виконання навчальних планів освітніх програм, використовуючи різні форми дистанційної комунікації між учасниками освітнього процесу. Зокрема, у соціальній мережі Facebook будестворено окремі групи для кожного класу, де учителі розміщуватимуть завдання та посилання на навчальні матеріали для учнів. Здійснюватиметься електронне листування між учителями та учнями – надсилання листів, що містять матеріали (тексти, презентації, посилання на відео), завдання до них та терміни їх виконання.

Педагогічні працівники використовуватимуть різні сервіси для створення завдань та перевірки навчальних досягнення учнів.

З усіх питань щодо організації дистанційного навчання звертатися до класних керівників у телефонному режимі.

Для реалізації дистанційного навчання просимо всіх учнів (батьків) зареєструватися у мережі Facebook.

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ
ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

КОМУНАЛЬНИЙ НАВЧАЛЬНИЙ ЗАКЛАД
«ЧЕРКАСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ»

вул. Бидгощська, 38/1, м.Черкаси, 18003, тел./факс 64-21-78

web: http://oipopp.ed-sp.net , e-mail: oipopp@ukr.net, код ЄДРПОУ 02139133

12.03.2020 № 111/01-19

На № ­­­_______ від________

Керівникам органів управління освітою, завідувачам методичних служб

Щодо організації дистанційного навчання під час карантину

На виконання Постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 р. № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», листа МОН України від 11.03.2020 №1/9-154, відповідно до рішення регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Черкаської ОДА (протокол №5 від 11 березня 2020 року) та з метою дотримання вимог щодо профілактики коронавірусної інфекції з 12 березня до 3 квітня 2020 року в Україні запроваджено карантин. КНЗ «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» пропонує рекомендації щодо організації дистанційного навчання під час карантину.

Заклади освіти можуть забезпечувати виконання навчальних планів освітніх програм, використовуючи різні форми дистанційної комунікації між учасниками освітнього процесу:

- соціальні мережі (Facebook, Google+ (при підключені закладу освіти до G Suite for Education) - створюється окрема група (коло, спільнота), на якій учитель розміщує завдання та посилання на навчальні матеріали;

- сайти, блоги закладів освіти та педагогічних працівників;

- тематичні форуми та чати;

- хмарні сервіси Google Клас та Microsoft Клас;

- online спілкування (Skype, Viber, WhatsApp, GoogleHangouts, GoogleTalk);

- електронне листування – надсилання листів (у визначений час), що містять матеріали (тексти, презентації, посилання на відео), завдання до них та терміни їх виконання.

Педагогічні працівники можуть використовувати різні сервіси для створення завдань та перевірки навчальних досягнення учнів:

- відеоуроки (з використанням YouTube, oCam Screen Recorder, webinar.ua);

- програми для тестування (Classtime, Kahoot, Mentimeter, тести на відео Edpuzzle, QR-опитувальник Plickers, робочий бланк Wizer.me);

- розробка інтерактивних дидактичних вправ засобами LearningApps.org;

- хмара тегів Wordart;

- карти знань popplet;

- інтерактивні дошки google jamboard, linoit, padlet.

Пропонуємо для організації дистанційного навчання використовувати матеріали колекції цифрових ресурсів, яка розміщена Черкаському освітнього порталі http://bit.ly/39IyEas.

Рекомендації щодо використання електронних освітніх ресурсів з різних навчальних предметів для учнів та вчителів області розміщені за посиланням http://bit.ly/2vYGLAQ

Для педагогів та керівників закладів освіти області працівниками комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради» 16 березня 2020 року о 14.00 буде проведено вебінар «Методика організації дистанційного навчання». Зареєструватись на вебінар можна за посиланням http://webinar.ua/catalog/adcoipopp/events/3609

Відеозапис вебінару буде розміщено на порталі комунального навчального закладу «Черкаський обласний інститут післядипломної освіти педагогічних працівників Черкаської обласної ради».

Ректор Наталія ЧЕПУРНА

Кiлькiсть переглядiв: 141

Коментарi