16 днів проти насильства

2019-11-25

/Files/images/161.jpg

/Files/images/163.jpg25 листопада 2019 року у Смільчинецькій школі стартувала щорічна акція «16 днів проти насильства». Особлива увага під час її проведення приділялася питанням домашнього насильства, тому акція була спрямована проти насилля у сім’ї і на формування нетерпимого ставлення до будь-якої форми насильства.

Класними керівниками були проведені заняття з елементами тренінгу на тему: «Що таке насильство та як себе захистити ?», «Попередження насильства та булінгу в школі» для учнів 3-5 класів, «Профілактика булінгу в учнівському середовищі» серед учнів 9-го класу, «Кібербулінг. Правила роботи в мережі Інтернет» для учнів 5-8 класів.

Дуже яскравим було заняття з елементами тренінгу для учнів, яке провела працівник РЦСССРМ Тищик Ольга Миколаївна «Всі ми такі різні», на якому діти познайомилися з поняттям «толерантність», визначили риси характеру толерантної людини, розвивали терпимість до відмінностей між людьми, переглядали казку «Соловейко з одним крилом» про дітей з особливими освітніми потребами. Діти мали можливість переглянути соціальні відеоролики «Говори проти насильства», «Викресли булінг – обирай блогінг», « Друзів не обирають по одягу», отримати пам’ятку «Школа – простір без насильства».

Уся інформаційно-просвітницька робота, була спрямована на збільшення знань учнів про всі форми насильства. Ми прагнули донести до дитини розуміння того, що насильство є порушенням прав людини. Кожен з нас має сказати “Ні!” насильству.

/Files/images/162-min.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 203

Коментарi