Державна підсумкова атестація у початковій школі

2019-05-17

/Files/images/ДПА 4 кл.JPG

Вітаємо наших четвертокласників із успішним складанням Державної підсумкової атестації. Екзамени позаду! Результати - хороші! Випускники початкової школи продемонстрували на ДПА навчальні досягнення переважно високого та достатнього рівнів.

У початковій школі державній підсумковій атестації підлягали результати навчальної діяльності учнів з української мови (мова і читання) та математики.

Державна підсумкова атестація з української мови проводилася з метою перевірки мовленнєвих умінь учнів будувати речення, зв’язні тексти, висловлювати міркування, власну думку за допомогою різних мовних засобів, практично застосовувати мовні знання з фонетики, лексики, граматики, орфографії відповідно до державних вимог щодо рівня навчальних досягнень учнів із зазначеного предмета.

Державна підсумкова атестація з читання була спрямована на перевірку розуміння учнями змісту прочитаного тексту; володіння літературознавчими поняттями на елементарному рівні; уміння узагальнювати зміст прочитаного (розкривати головну думку); практичних умінь роботи над текстами різних жанрів (казкою, оповіданням, віршем, байкою, легендою); умінь виконувати творчі завдання на основі прочитаного, висловлювати власну думку з приводу прочитаного.

Державна підсумкова атестація з математики проводилася з метою перевірки рівня засвоєння учнями математичних знань, сформованості умінь і навичок застосовувати вивчений матеріал під час виконання завдань з числами, числовими і буквеними виразами, рівностями, нерівностями, рівняннями, величинами, геометричними фігурами, розв’язування сюжетних задач.

Кiлькiсть переглядiв: 159

Коментарi